TİYATROM'DAN CUMA BONUKARA VE KAMUOYUNA AÇIKLAMA

TİYATROM'DAN AÇIKLAMA :

Cuma Boynukara ile ilgili yukarıda sözü geçen iddialar Nedim Saban'ın Milliyet Sanat Dergisi söyleşisinde yer alan iddialar olup, bu iddialar elbette ki önemli ve yayınlanmadan doğrulatılması, belgelendirilmesi gerekecek ciddiyettedir.

Bu iddiaların asılsızlığı konusunda ilk muhatap iddiada bulunan topluluk ya da kişiler, bu iddiaları yazıya döken Nedim Saban ve bu iddiaların yer aldığı söyleşiye yer veren Milliyet Sanat dergisidir. Tiyatrom, bize iletilmiş olan"haberin haberine" yer vermiştir.

Bizde de bu iddialar değil, iddiaların yer aldığı söyleşinin haberi yer almıştır. Bir büyük medya grubunun, Ulusal basının dergisinde yayınlanmış bir haberi (ya da söyleşiyi) yeniden sorgulama, doğrulatma gereği duymadan yayınlanmış bir haberin haberini yaptık, ki bu haber tarafımızdan kaleme alınmamış, bize Nedim Saban tarafından iletilen bir haber/tanıtım metnidir.

Cuma Boynukara'nın öncelikle bu iddiaları ortaya atan kişi veya kişilerle, sonra bunu ulusal medyaya taşıyan kişi ve yayınla ilgili bir girişimde bulunmasının doğru olacağı kuşkusuzdur. Cuma Boynukara'nın açıklaması İddiayı, iddiayı yayınlayanı atlayıp haberin haberini yapan yayınları öne çıkarmayı tercih eden bir görüntü vermektedir.

Dolaysıyla da öncelikli muhatapların  yukarıda sıraladığımız kişiler olduğunu düşünmekle birlikte haberin haberini, ya da bu iddiaların yer aldığı söyleşinin haberini yaparak dolaylı da olsa bir mağduriyete yol açtıksa, öncelikle Sayın Cuma Boynukara olmak üzere mağdurlardan özür diler ve gereken düzeltmeyi de elbette hiç ikirciklenmeden gereğince yaparız.

Tiyatrom.com

 

YENİ TİYATRO DERGİSİ 2010'A ABONE KAMPANYASI BAŞLATARAK GİRDİ!!!

 

 2009'daki ekonomik krizden önemli ölçüde etkilenen Yeni Tiyatro Dergisi, her sayı verdiği "Oyun Kitabı Eki"ne ara vermemek ve her sayıda bu hizmetini sürdürebilmek için "Abone Kampanyası" başlattı. Ekim 2009'a kadar "iki aylık" periyotta çıkan Yeni Tiyatro, bilindiği gibi okurlarından ve tiyatro çevrelerinden gelen yoğun istekler üzerine "Aylık" periyoda geçmişti. Daha önce "iki ayda bir" verdiği "Oyun Kitabı Eki"ni "Aylığa" geçince her ay vermek zorunda kalınca zaten "kriz" ortamında "bir kahramanlık" olan ve önemli bir gider tutan "ekleri" verip vermemeyi değerlendiren Yeni Tiyatro, "bu hizmeti sürdürme" kararı vermişti. Ancak ekonomik açıdan, önce okurlarına güvenen Yeni Tiyatro, bu sorunu aşabilmek için yine "okurlarına" dönüyor ve "abone" kampanyasına destek olmalarını bekliyor.

 

EGE IŞIK’TAN KAMUOYUNA AÇIKLAMA

Dokuz Eylül  Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü Sahne Sanatları  Bölümü’nde yüksek lisans yapmakta ve şu günlerde “12 Mart Sürecinde İstanbul Şehir Tiyatrosu” başlıklı tezimi hazırlamaktayım. Kişisel yolculuğumu, değerli hocalarımın da yol göstericiliğiyle,  tiyatro bilimine yapacağım katkı belirleyecek. Türk Tiyatrosu’na, kendimce - kendi katkımı koyabilme - çabası ve telaşı içindeyim. Çok çalışıp sınırlarımı zorlayarak tiyatro adına, başarılı kuramsal çalışmalar ortaya koymak amacımdır. 
Kuramsal çalışmalarımı 'çeşitli' tiyatro dergilerinde ve içeriğini mükemmel bulduğum Yeni Tiyatro dergisinde yayımlamaktayım. Benim sevinçlerim böyledir. Bunun dışındaki kişisel hırslardan, heyecanlardan kendimi arındırırım.

2009 yılı Nisan ayında bir “kampanya” başlatılmış, Hilmi Bulunmaz ile Coşkun Büktel’i isimleri verilerek hedef alan ve hedef gösteren bu kampanyanın imzacıları arasına benim de “adım” konulmuş. Oysa ben, bu kampanya için imza vermediğim gibi, ne bir form doldurdum, ne belge imzaladım, ne de telefonla da olsa bir kimseye adımı kullanmaları için izin verdim. O yüzden imzamın da iradem dışında kullanıldığı bu haksız ve “sahte” kampanyanın düzenleyicilerini esefle kınarken, “imzamın” geçersiz olduğunu bildiriyor ve “Kampanya Listesi”nin yayınlandığı tüm sitelerden, tüm yayın organlarından “adımın ve soyadımın” kaldırılmasını rica ediyorum.

 

 

Satış Noktalarımız

Editör'den... / Erbil Göktaş

Erbil Göktaş2. ULUSLAR ARASI MİASTO (CİTY) TİYATRO FESTİVALİ (1)

İlki geçen yıl (2008) düzenlenen Miasto Festivali’nin yapıldığı yer, Polonya’nın Legnica kenti. “Miasto” da zaten “kent”, “şehir” demek… Polonya’nın Almanya sınırındaki bu kent ilginç özellikler taşıyor. Birincisi Berlin’den üçbuçuk saatte geliniyor. Gerçi biz, eski Doğu Berlin’deki Schonefeld havaalanından minibüsle yola koyulduk oniki kişilik ekibimizle. Yönetmen Kemal Başar organizasyonu da öyle yapmıştı. Devamı...

Sitemizden en iyi verimi; bedava, açık kod ve güvenirlik düzeyi yüksek olan Firefox tarayıcı ile alabilirsiniz.
İletişim: mailonpix.com
Clicky Web Analytics