YENİ TİYATRO DERGİSİ’NE “KIŞKIRTMA” GİRİŞİMİ VE “TEHDİT”!...


Mustafa Demirkanlı yayınlamaya başladığı günden beri Yeni Tiyatro Dergisi’ni bir biçimde engelleme, dezenforme etme, hedef gösterme girişiminden geri durmadı. Bunun en önemli sebebi 20 yıl boyunca kaybettiği tiyatro okurlarını Yeni Tiyatro Dergisi’nin kazanmış olmasındandır; Türkiye’de yayınlanan bütün tiyatro dergilerinin hepsinin en az iki-üç katı daha fazla okura ulaşan Yeni Tiyatro Dergisi, gerek içeriği gerek yayın anlayışıyla da, belki de “saldırı”yı (!) hak ediyor. Bu saldırıların en “yeni”si Demirkanlı’nın editörü olduğu sitede yayınlandı; “kargaları bile” güldürecek iddialardan oluşan bu saldırılar “saldırı” olsaydı bari!...

Tiyatro Tiyatro Dergisi editörü Mustafa Demirkanlı 16 Ocak 2012’de www.tiyatrodergisi.com sitesinde Yeni Tiyatro Dergisi’yle ilgili yayınladığı haberde (!), yalan yanlış bir sürü safsata ileri sürdükten sonra birkaç yıldır “manipule” ettiği insanlara yeni bir “hedef” göstererek, onları adeta “kışkırtmak” istiyor. Demirkanlı’nın bir sürü akademisyeni, tiyatro insanını içine sürüklediği “batak”tan ders alamayanlar olur diye, geçmişte kimilerine yaptığımız uyarıyı ola ki, Demirkanlı’ya inanabilecek olanlara “yeniden” yapıyoruz:

“Lütfen, Demirkanlı’ya kanıp ‘kahramanlığa’ soyunmayınız; çünkü kimi örneklerde görüldüğü gibi sonuçta çırılçıplak ortalık yerde kalabilirsiniz. Sonuçta ‘kral çıplak’ konumuna düşmemek için verilen gazlara karşı ‘uyanık’ olunuz. Çünkü Yeni Tiyatro’nun ‘objektif’ yayıncılık yapmaktan başka bir ‘kaygısı’ yoktur.”

Demirkanlı aşağıdaki “tekzip” yazımızı da yayınlamayarak, yeni bir “sansür”e de imza atmış oldu.

 

 

DÜZELTME (TEKZİP)

18 Ocak 2012/03:10

ERBİL GÖKTAŞ

Yeni Tiyatro'nun Yeni Sayısı Hilmi Bulunmaz'a Ayrılmamıştır!...

Sayın Mustafa Demirkanlı,

www.tiyatrodergisi.com.tr adlı sitenizdeki Yeni Tiyatro'nun Yeni Sayısı Hilmi Bulunmaz'a Ayrılmış... başlıklı haberiniz (!) pek çok yanlışlıklar içermektedir; bunları maddeler halinde şöyle sıralayabiliriz:

1) Yeni Tiyatro Dergisi’nin Ocak 2012, 34. sayısı Hilmi Bulunmaz’a ayrılmamıştır; Bulunmaz’la ilgili “tartışma” bölümü altı sayfadır; yani dergi kapaklarla birlikte altmış sayfa olduğuna göre, “tartışma” derginin onda birinde yer almıştır.

2) Coşkun Büktel ve Ediz Baysal’ın da katıldığı “tartışma”da Bulunmaz’ın yaklaşık on adet repliği vardır ve bunlar yarım sayfa bile tutmamaktadır.

3) Coşkun Büktel ve Hilmi Bulunmaz’dan alıntılayıp dezenforme ettiğiniz sözler Yeni Tiyatro Dergisi’nden değil, Bulunmaz’ın “tiyatroyun” sitesinden alıntılanmıştır; Yeni Tiyatro Dergisi’ne bir eleştiri yöneltecekseniz önce dergiyi alıp okuyup, neler konuşulduğuna bakıp ondan sonra haber (!) ya da eleştiri (!) yapmanız gerekirdi; bunu yapsaydınız bizimle “habercilik başarısı” diye alay ederken kendiniz, kendi siteniz www.tiyatrodergisi.com.tr bu kadar “acınası” bir biçimde komik duruma düşmezdi.

4) Yeni Tiyatro Dergisi, sözünü ettiğiniz bu “tartışma”yı yaptığında, Bulunmaz’ın, Haluk Bilginer, Kemal Aydoğan ve Oyun Atölyesi’yle olan davası netleşmemişti. Biz “bir platform” dergisiyiz; yukarda adını andığım kişi ve kuruluşlarla da söyleşiriz, “tartışma” yaparız. Hatta bunu “bir çağrı” olarak bile algılayabilirler; isterlerse Yeni Tiyatro, Bilginer ve Aydoğan’la da “tartışma” yapmaya, söyleşmeye açıktır.

5) Eleştirmenliğin yargıçlar nezdinde onaylandığı yeni bir sürece katkı yapan Yeni Tiyatro'nun…” demişsiniz; yanılıyorsunuz. Biz beş yıldır başta Kocaeli Üniversitesi olmak üzere, Dokuz Eylül Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi, Süleyman Demirel Üniversitesi, Sahne Sanatları Bölümü öğretim elemanlarının yanında, pek çok lisans, yüksek lisans, doktora öğrencilerinin de pek çok yazısına, eleştirisine yer verdik; bunların arasında en az yirmi kişinin eleştirileri “ilk kez” Yeni Tiyatro’da yayınlandı. Yani bizim “yeni” bir eleştirmen kuşağı yetiştirdiğimiz doğrudur, bunların da hiç kimsenin icazetine gereksinimleri yoktur. Eleştiriler dergimizin sayfalarında yer almaktadır, yayınlanmaktadır, siz dahil dileyen herkes bunları değerlendirebilir. Hilmi Bulunmaz ve Coşkun Büktel’in söylediklerine karşılık, benim de söylediklerimi aktarmış olsaydınız, okurlarınızı yanıltmış olmazdınız. O yüzden size tavsiyem, sekiz liraya kıyıp bir Yeni Tiyatro Dergisi alıp söyleşinin tamamını okumanız ve ondan sonra dezenformasyon mu yaparsınız, misenformasyon mu yaparsınız, spekülasyon mu yaparsınız, ne yaparsanız yaparsınız. Ama öncelikle sekiz liraya kıyıp bir Yeni Tiyatro Dergisi almak zorundasınız. Çünkü şu an söylediklerinizin hiç bir değeri ve anlamı yoktur.  Atalarımızın “yiğidi öldür ama hakkını ver” sözünü hiç mi duymadınız?

6) “hakaretlerin Yeni Tiyatro Dergisi'ne de taşınmış olması hukuki süreci  nasıl etkileyeceği…” gibi kargaları bile güldüren bir “saptama” yapmaya çalışıyor ancak “çuvaldızı” yanlış yerlere “saplıyor”sunuz. Lütfen “çuvaldızı” önce kendinize saplayınız; Yeni Tiyatro Dergisi “iğnelerinize” iğnelemelerinize alışıktır ve “hukuki” süreçlere de saygılıdır; bir atasözümüzü daha anımsatmak isterim: “Elle gelen düğün bayram!”… Coşkun Büktel’le Hilmi Bulunmaz aleyhine düzenlediğiniz “İmza Kampanyası”nda pek çok insanı mağdur ettiniz; Yeni Tiyatro Dergisi sizin tarafınızdan mağdur edilen bu insanların çoğunun da Büktel ve Bulunmaz’ın şimşeklerinden, “inciten” eleştirilerinden korunmalarının “uzlaştırıcı” yolunu bulmaya çalışmaktadır. Bulunmaz, Büktel ve Baysal’la yaptığımız bu “tartışmalar” da bu anlayışın bir sonucudur; lütfen insanları “kışkırtmaya” çalışıp daha fazla mağdur etmeyiniz. Çünkü “haksız” yere Yeni Tiyatro’nun karşısına çıkanlar, çıkarmayı düşündükleriniz bir değil “iki kez” mağdur olacaklardır. Çünkü Yeni Tiyatro Dergisi’nin “hukuka aykırı” hiçbir “eylemi” bulunmamaktadır.

7) Daha dergiyi edinmeden, sözünü ettiğiniz söyleşiyi okumadan, bilmeden Yeni Tiyatro’nun “hukuka aykırı” bir “durumu” varmış gibi yapan haber (!)-yorum (!) tarzındaki “yazı (!)”nızda yöneltilmiş suçlamalara karşı bu “tekzip”in yayınlanması acil isteğimizdir.

Dezenformasyonsuz günler dilerim...

Erbil Göktaş

Yeni Tiyatro Dergisi

Genel yayın Yönetmeni

__________________________________________________________________

Haberin(!) kaynağı: http://www.tiyatrodergisi.com.tr/detay.php?hng=3093

 

 

Mehmet Serimer'i Kaybettik...


Geçtiğimiz ay rahatsızlanarak Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılan Şehir Tiyatroları'nın başarılı oyuncusu Mehmet Serimer hayatını kaybetti.

Cenaze merasimi 24.01.2012 Salı günü saat 10.00'da Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde düzenlenecek olan törenin ardından, Fevziye Camii'nde kılınacak öğle namazına müteakip Değirmendere mezarlığına defnedilecektir...

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları

 

Mehmet Serimer

1975'de Halkevi tiyatro çalışmalarına amatör olarak başladı. 1979 yılında Kocaeli Bölge Tiyatrosu'yla başlayan profesyonel tiyatro yaşamı 1994-95 tiyatro sezonuna kadar, kurucu, oyuncu, yönetmen olarak devam etti.

1982 yılında H.Ü. Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü'ne girdi.

1994-95 oyun sezonundan 1998-99 oyun sezonuna kadar Trabzon Devlet Tiyatrosu'nda misafir sanatçı olarak çeşitli oyunlarda yönetmen yardımcılığı yaptı ve oyuncu olarak görev aldı.

"Keşanlı Ali Destanı", "Taziye", "Kanlı Nigar", "Matruşka", "Antigone" adlı oyunlarda rol aldı.

2000-2001 oyun sezonunda Kocaeli Şehir Tiyatrosu'na katıldı.

"Üç Kuruşluk Opera", "Hadi Öldürsene Canikom", "Bin Varmış Hiç Yokmuş" , "Don Juan", "Cimri", "Bir Yaz Gecesi Rüyası", "Bir Şehnaz Oyun", "Bahar Noktası", "Barış",”Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz”, “Yolcu” , "O Güzelim Kaymaklı Dondurma Rengi Elbise”, “Derviş Ve Ölüm”, “Resimli Osmanlı Tarihi”, ”Kösem Sultan” adlı oyunlarda rol aldı.

 

 

 

YENİ TİYATRO DERGİSİ’NE “KIŞKIRTMA” GİRİŞİMİ VE “TEHDİT”!...



Mustafa Demirkanlı yayınlamaya başladığı günden beri Yeni Tiyatro Dergisi’ni bir biçimde engelleme, dezenforme etme, hedef gösterme girişiminden geri durmadı. Bunun en önemli sebebi 20 yıl boyunca kaybettiği tiyatro okurlarını Yeni Tiyatro Dergisi’nin kazanmış olmasındandır; Türkiye’de yayınlanan bütün tiyatro dergilerinin hepsinin en az iki-üç katı daha fazla okura ulaşan Yeni Tiyatro Dergisi, gerek içeriği gerek yayın anlayışıyla da, belki de “saldırı”yı (!) hak ediyor. Bu saldırıların en “yeni”si Demirkanlı’nın editörü olduğu sitede yayınlandı; “kargaları bile” güldürecek iddialardan oluşan bu saldırılar “saldırı” olsaydı bari!...

Tiyatro Tiyatro Dergisi editörü Mustafa Demirkanlı’nın 16 Ocak 2012’de www.tiyatrodergisi.com sitesinde Yeni Tiyatro Dergisi’yle ilgili yayınladığı haberde (!), yalan yanlış bir sürü safsata ileri sürdükten sonra birkaç yıldır “manipule” ettiği insanlara yeni bir “hedef” göstererek, onları adeta “kışkırtmak” istiyor. Demirkanlı’nın bir sürü akademisyeni, tiyatro insanını içine sürüklediği “batak”tan ders alamayanlar olur diye, geçmişte kimilerine yaptığımız uyarıyı ola ki, Demirkanlı’ya inanabilecek olanlara “yeniden” yapıyoruz:

“Lütfen, Demirkanlı’ya kanıp ‘kahramanlığa’ soyunmayınız; çünkü kimi örneklerde göründüğü gibi sonuçta çırılçıplak ortalık yerde kalabilirsiniz. Sonuçta ‘kral çıplak’ konumuna düşmemek için verilen gazlara karşı ‘uyanık’ olunuz. Çünkü Yeni Tiyatro’nun ‘objektif’ yayıncılık yapmaktan başka bir ‘kaygısı’ yoktur.”

Demirkanlı aşağıdaki “tekzip” yazımızı da yayınlamayarak, yeni bir “sansür”e de imza atmış oldu.

Devamı...

ABONE KAMPANYASI

YENİ TİYATRO DERGİSİ 5. YAŞINA GİRERKEN “OKUMAN İÇİN DAHA NE YAPALIM, SEVGİLİ OKUR?!...” ABONE KAMPANYASI BAŞLATIYOR.



Yeni Tiyatro Dergisi, yeni tiyatro sezonuna “ilginç” bir ABONE KAMPANYASI ile giriyor. Yeni Tiyatro Dergisi 2011 Ekim tarihli 31. sayısında “Hilal Köseoğlu’nun Anısına” vereceği “Kargı” ve “Çığlık” oyunlarıyla birlikte, abone olacaklara daha önce verdiği ve kitapçılarda bulunmayan 10 ayrı oyun kitabını da hediye edecek. Yeni Tiyatro Dergisi Yayın Yönetmeni Yrd. Doç. Dr. Erbil Göktaş bu konuda şunları söyledi: “Yeni Tiyatro 5. yaşına girerken pek çok yenilikler yapmayı düşünüyoruz. Bunlardan bir tanesi de daha önce verdiğimiz ve baskıları tükenmek üzere olan Yeni Tiyatro oyunları; yeni tiyatro sezonunda bu kitaplardan 10 tanesini abone olacak okurlarımıza ücretsiz olarak vermek istiyoruz. Bilindiği gibi, Neil Simon başta olmak üzere pek çok yabancı ve yerli yazarların oyunlarını Türkiye’de ilk kez Yeni Tiyatro Dergisi basarak okurlarına ve abonelerine ücretsiz olarak ulaştırdı. Sahne Sanatları Dergisi olmamız nedeniyle yeni sezonda opera ve bale yazılarına ve eleştirilerine de daha çok yer verip opera librettolarını da basıp okurlarımıza ulaştırmak istiyoruz.

Türkiye’nin ilk ve tek “hakemli” sahne sanatları dergisi olan Yeni Tiyatro’nun hakem kurulunda şu isimler bulunuyor: Prof. Dr. Semih Çelenk, Prof. Dr. Didem Uslu, Doç. Dr. Sema Göktaş, Yrd. Doç. Dr. Bünyamin Aydemir, Yrd. Doç. Dr. Handan Karaadam, Yrd. Doç. Dr. Yavuz Çelik ve Yrd. Doç. Dr. Gülayşe Temeltaş.

Yeni Tiyatro Dergisi Ekim ayından itibaren aylık olarak yayınına devam ederken, okurlara ve abonelere yine 4 yıl önceki fiyatlarla ulaştırılacak. Posta ve kargo masrafları dahil olmak üzere yıllık 12 sayı bedeli 100 Türk lirası olarak aynı biçimde devam edecek. Yeni Tiyatro Dergisi’nin yayın kurulunda ise şu isimler bulunuyor: Erbil Göktaş, Okday Korunan, Hilmi Zafer Şahin, Alpay Ekler, Oktay Emre ve Sema Göktaş.

 

YENİ TİYATRO DERGİSİ 2010'A ABONE KAMPANYASI BAŞLATARAK GİRDİ!!!

 

 2009'daki ekonomik krizden önemli ölçüde etkilenen Yeni Tiyatro Dergisi, her sayı verdiği "Oyun Kitabı Eki"ne ara vermemek ve her sayıda bu hizmetini sürdürebilmek için "Abone Kampanyası" başlattı. Ekim 2009'a kadar "iki aylık" periyotta çıkan Yeni Tiyatro, bilindiği gibi okurlarından ve tiyatro çevrelerinden gelen yoğun istekler üzerine "Aylık" periyoda geçmişti. Daha önce "iki ayda bir" verdiği "Oyun Kitabı Eki"ni "Aylığa" geçince her ay vermek zorunda kalınca zaten "kriz" ortamında "bir kahramanlık" olan ve önemli bir gider tutan "ekleri" verip vermemeyi değerlendiren Yeni Tiyatro, "bu hizmeti sürdürme" kararı vermişti. Ancak ekonomik açıdan, önce okurlarına güvenen Yeni Tiyatro, bu sorunu aşabilmek için yine "okurlarına" dönüyor ve "abone" kampanyasına destek olmalarını bekliyor.

 

Satış Noktalarımız

Editör'den... / Erbil Göktaş

Erbil GöktaşTARTIŞILMASI GEREKEN AZİZLİKLER

Atila Sav’ın Milliyet Sanat Dergisi’nin Mart 2003, 528. sayısının 74. ve 75. sayfalarında yayınlanan “Küçük Azizlikler” yazısını okuduğumda Türk Tiyatrosu’ndaki pek çok sorunun bu yazıdan hareketle tartışılabileceğini düşündüm. Bunlardan ilki; Türk Tiyatrosu’nun, oyun yazarlığında ortaya konulan başarıları sahnelerde yeterince değerlendirilemeyişidir. Devamı...

Sitemizden en iyi verimi; bedava, açık kod ve güvenirlik düzeyi yüksek olan Firefox tarayıcı ile alabilirsiniz.
İletişim: mailonpix.com
Clicky Web Analytics